Vepřová pečeně s medovou kůrkou

7.12.2005 / Jindřiška

Suroviny

předem naložená vepřová kýta s kůží, sůl, bílý pepř, hřebíček, čirý vývar, tekutý med, cukr, ananasový kompot, petrželka

Postup

Maso omyjeme, osušíme a kůži nařízneme do kosočtverečků. Potom je důkladně potřeme solí a pepřem a kůži prošpikujeme hřebíčky. Vložíme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme za občasného podlévání vývarem. Před dopečením potřeme maso několikrát medem. Ananas necháme okapat a nakrájíme na kousky. Ananasovou šťávu si dáme stranou. Pečeni vyjmeme a výpeček rozředíme vývarem a šťávou z ananasu. Kousky ananasu v něm prohřejeme. Osolíme, opepříme a vložíme zpět pečeni. Podáváme zdobené petrželkou s rýží nebo s novými bramborami.

Vepřové maso - další recepty