Vejce zapečená s bylinkami a sýrem

23.11.2005 / Jindřiška

Suroviny

vejce, balkánský sýr, čerstvé bylinky, česnek, máslo, smetana, pepř, sůl

Postup

Rozpuštěné máslo a smetanu smícháme a rozdělíme na dno malých zapékacích misek. V předehřáté troubě na 200°C krátce zapečeme, až směs začne bublat. Do každé misky opatrně vyklepneme jedno až dvě vejce, abychom neporušili žloutek. Posypeme sekanými čerstvými bylinkami, prolisovaným česnekem, opepříme, osolíme a přidáme strouhaný balkánský sýr. Vrátíme do trouby a asi pět minut pečeme, až bílek ztuhne. Žloutek má zůstat mírně tekutý. Misky položíme na talíř a ihned podáváme s opečenými krajíčky chleba.

Bezmasá jídla - další recepty