Kuře s medovou kůrčičkou

4.12.2005 / Jindřiška

Suroviny

celé kuře, řapíkatý celer, rostlinný tuk, citrón, med, cayenský pepř, čerstvá zelená petrželka, sůl

Postup

Kuře důkladně omyjeme, osušíme a potřeme vně i zevnitř solí a cayenským pepřem. Vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme při 200 °C asi jednu hodinu dozlatohněda. Mezitím očistíme celer, nakrájíme ho na dlouhé proužky a v menší množství osolené vody dusíme 15 minut. Slijeme a dáme okapat. V pánvi rozehřejeme tuk a celer na něm zprudka orestujeme. Citrónovou šťávu smícháme s medem a touto směsí potřeme kuře asi 15 minut před dopečením. Medové kuře podáváme s celerem zdobené plátky citrónu a snítkou zelené petrželky. Jako příloha se výborně hodí rýže.

Drůbež - další recepty